Αλέξης Σαββόπουλος

Δουλεύει και για του χρόνου ο Άρης

O Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον σχεδιασμό του Άρη και τον διπλό στόχο που έχουν θέσει οι Θόδωρος Καρυπίδης και Νίκος Αναστόπουλος.

Σωκράτης Διούδης: 23 ετών, Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος: 22 ετών, Δημήτρης Ανάκογλου: 25 ετών, Μπράνα Ίλιτς: 31 ετών, Λούκα Μιλούνοβιτς: 24 ετών. Από τα πέντε παραπάνω νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Αρη, μόνο ο Ίλιτς μόλις και μετά βίας έχει περάσει τα 30 και αυτόν όχι ότι τον λες μεγάλο.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Όλοι οι υπόλοιποι είναι πιτσιρικάδες με πολλά ακόμη χρόνια μπάλας μπροστά τους. Δεν ισχύει το ίδιο φυσικά για τους Νέτο, Αντρέου, Μπούρμπο που επίσης αποκτήθηκαν που όλοι είναι από 33 και πάνω (το ίδιο ισχύει και για τον Ταυλαρίδη) αλλά σε μια ομάδα χρειάζεται και η εμπειρία εκτός από τα νιάτα.

Πάμε τώρα και σε αυτούς που έμειναν από πέρσι. Ρόβας: 32 ετών, Ιντζίδης: 23 ετών, Ντούνης: 24 ετών, Τάτος: 27 ετών, Παυλίδης: 24 ετών, Νλουντούλου: 24 ετών, Καπνίδης: 24 ετών, Τσουμάνης: 26 ετών, Βουτσιάς: 26 ετών. Όλοι τους σε ιδανική ποδοσφαιρική ηλικία, με φιλοδοξίες και όχι λογική του τύπου: «να κολλήσουμε τα τελευταία ένσημα».

Πού θέλω να καταλήξω με όλα αυτά; Βλέποντας τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Αρη που είναι ακόμη σε φάση υλοποίησης αφού λείπουν ακόμη 3-4 κομμάτια, διαπιστώνει κανείς ότι δημιουργείται μια ομάδα με παίκτες που εν δυνάμει θα αποτελέσουν μια βάση για την ομάδα της Σούπερ Λιγκ, εφόσον επιτευχθεί ο αυτονόητος στόχος της ανόδου. Λέω εν δυνάμει γιατί όλα αυτά είναι πάντα σε συνάρτηση με τον χρόνο, τις συνθήκες, τις περιστάσεις, την χρονιά που θα κάνει ο καθένας από αυτούς. Υπάρχει όμως, δίχως άλλο, μια φιλοσοφία που λέει ότι παράλληλα με την ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, δημιουργούμε και ένα κορμό για του χρόνου, ώστε να μην χρειαστεί πάλι να ξηλώσουμε όλο το ρόστερ και να το φτιάξουμε από την αρχή. Να χρειάζεται απλά κάποιες ποιοτικές και στοχευμένες προσθήκες που θα υπαγορεύονται από τα πιο υψηλά στάνταρ και απαιτήσεις της Σούπερ Λιγκ. Αλλά μην ξεχνάμε ότι εκεί θα είναι και διαφορετικά τα οικονομικά δεδομένα.

Κοινώς αυτό που επιδιώκει ο Θόδωρος Καρυπίδης σε συνεργασία με τον Νίκο Αναστόπουλο είναι ναι πιάσουν με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Και πολύ καλή ομάδα να φτιάξουν που θα είναι το φαβορί για την άνοδο και παράλληλα μια… μαγιά για την επόμενη σεζόν. Το πλάνο εκ πρώτης όψεως κρίνεται ορθό. Για να δούμε και την υλοποίησή του…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x